Uforpligtende forespørgsel

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpligtende
 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
 • Du får lynhurtigt svar
 • Det er helt uforpligtigende
 • Professionel rådgivning

Eller ring på 35 11 21 31

Lars Godbersen - Leder af den internationale showsucces, Flying Superkids

Lars Godbersen

Leder af den internationale showsucces, Flying Superkids

Som foredragsholder er Lars helt sin egen. Han taler lige ud af posen og fortæller stærkt engageret om sine successer og de mange fejl, han har lavet som leder.

Flying Superkids (De flyvende Århusgymnaster) har udviklet sig til en af de største danske showsuccesser nogensinde. Den elitære børnegruppes kvaliteter er kendt verden over og dens popularitet i både Danmark og internationalt bare vokser og vokser.

Lars Godbersen, hvis far Uwe Godbersen stiftede truppen tilbage i 60´erne, har selv været Superkid i 12 år. Siden han var fem år gammel har han lavet 400 ugentlige armbøjninger og han har nærmest været lige så meget på turné ude i verden, som han har været hjemme på gymnastikgården i Århus.

Han er i dag ansvarlig manager for Flying Superkids og dermed også ansvarlig for træningsindsatsen og den pædagogiske linje de medvirkende børn og forældre accepterer at leve under, som en del af teamet. Det er Lars og hans filosofi, der skal motivere børnene og få dem til at præstere på højeste niveau – til dagligt, og når de er tusinder af kilometer væk hjemmefra uden forældre. Det er også ham, der skal holde forældrene motiverede, og motivere dem til vedholdende at bakke op om deres børns træning og travle kalender.

Lars tror på det ekstraordinære i børn, og han tror på at børn gerne vil udfordres på deres evner. De vil gerne opleve, at der stilles krav til dem og deres disciplin. Er rammerne attraktive vil børn gerne indordne sig og bidrage til fællesskabet.

På samme måde tror han enormt meget på egne evner, og han udfordrer sine voksne foredragsdeltagere til at gøre det samme. ”Tænker vi nok om os selv?”, spørger Lars med en henvisning til at hans elitære udgangspunkt ikke er lige populært alle steder i Kongerigets gymnastikforeninger. Selv er han ikke i tvivl om, at den disciplin man får som Superkid, kommer en til gavn resten af livet, hvor alt for mange af os ”falder af på den” som voksne.

I sine underholdende og provokerende foredrag sætter Lars fokus på emner som ledelse af børn og unge, talentudvikling, motivation og holdindsats. Dernæst sætter han fokus på disciplin og livsglæde – noget der for ham går hånd i hånd.

Lad os skabe et godt foreningsliv!

 •  Vi lever i en tid hvor de fleste af os voksne kræver og forventer mere af vores samfund end tidligere. Vi betaler jo vores skat – ergo har vi krav på at få noget for pengene. I foreningerne kender vi alt til tidens ”curlingforældre”, der primært har deres egen lille purk i fokus, når de som et nødvendigt onde, selv må være til stede i foreningen, mens purken får afreageret.
 • Mange danske foreninger oplever, at det er svært at knække den negative tendens, som de fleste af dem har været ramt af gennem mange år. En tendens hvor færre og færre voksne har lyst til at bidrage i foreningerne, hvad enten det er som medlem i et udvalg, i en bestyrelse eller som frivillig træner osv. Lysten til at gøre en forskel uddør langsomt, og det må vi handle på nu – ellers risikerer vi at ildsjælenes flamme bliver definitivt slukket, og det vil få fatale konsekvenser for vores foreningsliv.
 • I dette foredrag sætter foreningsleder Lars Godbersen fokus på, hvordan vi fremover må stille helt andre krav til børn og forældre i foreningerne. Lidt groft sagt må de i højere grad vælge, om de vil skide eller stå af potten. De må bidrage til fællesskabet og deltage engageret, frem for blot at bebrejde den frivillige træner, at han fandt på at udskifte deres lille purk i halvlegen.
 • Denne ændring skal vi selvfølgelig ikke fordre med det onde, men med det gode, ved at vise forældre og andre voksne, at de og deres børn melder sig ind i et fællesskab med rummelighed, empati og ambitioner. En velfungerende forening kan bidrage med masser af livsglæde til dets medlemmer og de familier der deltager, ikke bare til de aktive børn, men også til de hidtil passive forældre. Når det lykkes, er det faktisk muligt at skabe en forening, hvor alle ved hvorfor vi er der, hvor alle bidrager og respekterer hinanden.
 • I foredraget her fortæller Lars sin egen historie om en forening, der har formået at udvikle sig med tiden, og i dag formår at engagere forældre og frivillige til foreningsledelse ved hjælp af moderne værktøjer.

Curlingbørn

 • Begrebet ”curlingbørn” har efterhånden vundet fodfæste i det danske sprog. Vi taler her om de moderne børn der, som følge af overbeskyttende forældre, sjældent udfordres med problemer i livet. Navnet kommer selvfølgelig af spillet ”Curling” hvor spillerne (forældrene) løber og fejer foran en sten (barnet), for at få denne sikkert og bedst placeret.
 • Det siges at curlingbørn nemmere oplever store nederlag i deres liv, fordi de som børn og unge ikke har lært at håndtere selv de mindste udfordringer i hverdagen. I dette foredrag sætter Lars Godbersen fokus på curlingbørn og deres forældre – de såkaldte curlingforældre – der får skyld for at være overbeskyttende, selvom deres dilemma er tydeligt. De vil gerne være ansvarlige og kærlige forældre, samtidig med at de godt er klar over vigtigheden af, at de opdrager deres børn til selvstændighed.
 • I sit arbejde med børn og unge har Lars mødt alle typer forældre. Han er ikke i tvivl om, at et barn af curlingforældre får det svært i livet. Han mener at forældrene fejer i “misforstået” kærlighed til deres børn. De fejer alle udfordringer væk og giver dermed ikke deres børn de redskaber de nødvendigvis må kende, for at kunne håndtere opgaver, udfordringer og konflikter, som tidligere har været helt basale.
 • Som elite- og foreningstræner har Lars oplevet mange udfordringer. Den klassiske er historien om Andreas, der ikke forstår hvorfor han endnu ikke er en super god gymnast. Han får jo ellers hele tiden at vide, at han er dygtig til alt. Når det så ikke lykkes Andreas at blive en topgymnast, bliver han ked af det. Spørger han sine forældre, siger de blot at han gør alting rigtigt, og at det er træneren, der er galt afmarcheret.
 • Lars har talrige eksempler på undervisere der, af børns forældre, direkte er blevet opfordret til at motivere deres barn med ros: “Kan du ikke prøve at rose Andreas noget mere, så bliver han mere motiveret, og så bliver han den bedste udgave af sig selv!”.
 • At Lars er modstander af uægte ros, skyldes at han ikke anser curlingbørn som værende dummere end andre børn. Et curlingbarn kan godt selv se, at de andre børn kan mere end dem selv, eller at det andet barn vil træne og yde mere end dem selv.
 • Lars har taget kampen op. Han ser det som sin pligt at hjælpe de curlingbørn han møder, og at udfordre deres forældre på tingenes tilstand. Forældrene må nødvendigvis stoppe med at fjerne deres børns udfordringer. Forældre skal kunne leve med, at deres børn for en tid kan være frustrerede og kede af det, når de udfordres.

Ledelse med kærlighed & konsekvens – et praktisk funderet inspirationsforedrag

 • Flying Superkids er en gedigen international showsucces, hvor det er børn, der sættes i scene. Samtidig er det således et stort pædagogisk projekt. En sikker hånd om pædagogikken og ledelsesformen er essentiel, når man rejser rundt i verden med børn, teenagere og deres forældre.
 • I mange år har Lars Godbersen motiveret børn, unge, voksne og ikke mindst sig selv til at yde en ekstraordinær indsats. I foredraget stiller Lars skarpt på en række essentielle spørgsmål.
 • Han fortæller hvordan han leder og inspirerer børn og unge anno 2013. Hvordan han skaber et inspirerende og sundt miljø, hvor børnenes trivsel er høj og hvor de hjælper hinanden, og bliver direkte konfronteret, når der opstår konflikter.
 • Mobning er ikke noget, der tolereres, og når teamets regler overtrædes er konsekvensen hård.
 • Med udgangspunkt i sine egne praktiske ledelseserfaringer fortæller Lars Godbersen levende, inspirerende og hudløst ærligt om bl.a. fejl, læring, konflikter, rummelighed, motivation og pædagogik. Samtidig får deltagerne en stærk indsigt i hans ledelsesfilosofier og hvorfor hans projekt ser ud til at skabe en enorm livsglæde hos de involverede børn.
 • Foredraget er relevant som øjenåbner og inspiration til alle der arbejder med børn, unge, undervisning eller ledelse.

Det siger kunder, som har oplevet foredrag med Lars Godbersen

 • ""

  -

Foredragsholdere i stil med Lars Godbersen